One month for myself

Publicat Din categoria Narativ

 

Task-urile de la birou, lista interminabilă de responsabilităţi lipită pe frigider, programarea la dentist, plata impozitelor, rata la bancă, întâlnirea de “x” ani de la absolvirea facultăţii, nunta verişoarei prietenei tale, vacanţa cu socrii şi multe alte liste mâzgălite prin agenda tocită şi ştraifurile colorate, zac aşteptându-te să le faci faţă cu brio…

E ştiut deja că doar tu ştii cum să gestionezi cu succes toate provocările vieţii, că reuşeşti să arăţi bine în orice postură chiar dacă nu ai mai dormit de 2 nopţi pentru că celei mici îi ies dinţişorii, că iubitul tău soţ se plânge că-l neglijezi, dar ai grijă de fiecare dată să-l surprinzi cu ce ţi-a mai rămas din zestrea feminităţii.

Le faci faţă cu brio de ani de zile, însă amâni de fiecare dată să-ţi acorzi măcar o lună numai pentru tine. În contextul actual, e greu să mai ai timp şi pentru tine, e greu să mai poţi ieşi la o cafea cu prietenele sau să mai ajungi la salon pentru că n-ai avut timp să-ţi faci programare, e greu să te poţi relaxa şi să-ţi acorzi un timp care să fie doar al tău. Draga mea, nimic nu este greu atunci când vrei. Faptul că problemele vieţii de zi cu zi te copleşesc deseori, nu trebuie să reprezinte o scuză pentru tine. Ştiu, că şi dacă nu ar fi aşa, ai simţi nevoia să lupţi în mod constant, pentru a vedea tu însăţi bucuria pe care ţi-o aduci în fiecare zi, chiar dacă este dificil şi greu. De multe ori nici măcar nu eşti mulţumită de mediul tău şi uneori doreşti să scapi sau să te ascunzi undeva.

Vezi, despre asta îţi vorbesc eu. Ai nevoie de un timp al tău, pentru a nu claca şi pentru a reuşi să-ţi încarci bateriile ca să poţi continua cu aceeaşi dorinţă şi cu aceeaşi pasiune. Hai să-ţi spun ce se poate întâmpla: cu trecerea timpului acest tip de viaţă încărcată, poate duce la boli, tulburări psihologice şi nemulţumire totală. Trebuie să priveşti viaţa dintr-un unghi diferit, fără exagerare. La urma urmei, creşterea personală nu înseamnă numai realizările înalte într-o carieră şi în viaţa de zi cu zi, ci în special în conştiinţa şi înţelegerea a ceea ce îţi doreşti cu adevărat şi cum poţi ajunge acolo cu puţină voinţă din partea ta.

Permite dimineţilor din viaţa ta să te trezească cu storurile draperiilor larg deschise. Imbrăţişează razele binevoitoare şi oferă-le un zâmbet larg promiţător. Serveşte o cafea în ceşcuţele “pentru musafiri”, fă un duş pe muzica din playlist-ul preferat, fardează-te cu nuanţele cele mai îndrăzneţe, asortează-ţi eşarfele şi accesoriile din vacanţele tale preferate. Nu există interdicţii sau restricţii, pregătire psihologică socială sau o declaraţie clară a scopului, ci poţi să te mişti spre visul tău oricum doreşti şi oricum simţi, putând descoperi chiar o viaţă nouă plăcută pentru tine.

Cum ar fi să-ți planifici o lună numai pentru tine? Știu, pare de neconceput!   Poți să începi prin a profita de zilele „speciale” din fiecare lună a anului. Acestea pot reprezenta chiar o lună specială dedicată ție. Nu trebuie să fie o lună de concediu! Trebuie doar să reconsideri intreaga existenţă şi să te iubesti mai mult.

Speculaţiile marketingului te vor ajuta să profiţi de „valul momentului”. După cum deja ai observat, românul găsește prilej de a sărbători tot anul. De ce să nu o faci și tu? Dacă nu ai început din luna Decembrie – luna cadourilor când mallurile erau pline de magia sărbătorilor, colindele se auzeau peste tot iar vitrinele erau pline de oferte şi colecţii speciale de sezon, nicio problema! Dacă ai ratat și  luna februarie  dedicată “lunii îndrăgostiților” pe care ți-ai  propus să ți-o dedici ție, atunci trebuie să știi că primirea unui diamant și cina într-un restaurant de cinci stele nu reprezintă în mod necesar o expresie semnificativă a sentimentelor. Faptul că o persoană are bani pentru a cumpăra cadouri scumpe nu înseamnă că el sau ea sunt scutiți de a-și exprima sentimentele la nivel personal, intim. Nu echivala dragostea cu consumul. Cu toate acestea, dragostea nu este măsurată în daruri, ci în timpul și atenția pe care o primești de la iubitul tău. Nici timpul, nici atenția și nici recunoștința nu pot fi cumpărate cu bani. Când vei înțelege că” luna îndrăgostiților” trebuie sărbătorită prin dragoste și prin petrecerea timpului împreună cu persoana iubită, vei accepta mai ușor faptul că, chiar și cu un buget limitat poți petrece timpul de neuitat. Limitează-te, dar nu renunța la plăceri.

Martie e luna destinată femeilor. Acum chiar nu mai ai nicio scuză să te iubeşti şi să te valorizezi! Au zis-o altii, au notat-o în calendar iar tu te conformezi! Nu trebuie decât să străluceşti în această lună! Dacă toate femeile încă se mai înfofolesc în luna martie în dresuri pe sub pantaloni şi pulovere pe gât, e timpul să porţi o fustă creion, sau o rochie mulată care să-ţi sublinieze exact formele care te avantajează cel mai mult, iar dacă eşti mai plinuţă găseşte-ţi vestimentaţia care te avatajează cel mai mult, dar exclude pantalonii. Sparge rutina şi fă-te remarcată! Fă-o pentru iubitul tău sau pentru bărbaţii disponibili (dacă încă nu ţi-ai găsit iubirea vieţii).

O modalitate de a petrece timpul plăcut, este să te răsfeți cu hobby-ul tău preferat și cu plăceri tradiționale, limitând numărul acestora, prin creearea unui fel de îndrumar pentru fiecare zi sau săptămână a acestei luni, dedicat numai ție, pe care să îl respecți. Spre exemplu dacă îți place să gătești, pregătește cine romantice întrecându-te pe tine. Dacă îți place natura mergi la plimbare prin parc sau chiar printr-o pădure. Dacă îți place sportul, îmbracă echipamentul sportiv și dedică-ți timp pentru jogging sau pentru sportul preferat.

Gândește-te și la ceea ce poți face pentru partenerul tău. Un mod minunat de a-ți exprima sentimentele este să pregătești bilețele speciale, promițând o serie de lucruri pe care poți să le respecți, de la lumesc la seducător, în funcție de ceea ce ești dispusă să faci pentru el.

Rezervă-ți o zi dintr-o săptămână pe care să o petreci numai cu iubitul sau soțul tău. Timpul poate fi cel mai romantic cadou, mai ales dacă de obicei ești foarte ocupată, iar dacă decizi să petreci o zi numai cu el, vei uita de agitația de zi cu zi, împărțind visele și speranțele de viitor, inclusiv pe cele ce vin de la sine. Dacă ai copii, încearcă să-i lași cu o bonă sau cu bunicii pentru o zi sau două. Însă dacă acest lucru nu poate fi realizat, atunci această zi se poate numi o zi specială pentru” mama și tata” și îi vei angrena și pe ei în ajutorul tău pentru organizarea acestei zile.

Într-o altă seară din altă săptămână aranjează o cină romantică la domiciliu, prepară o masă specială care nu trebuie să conțină neaparat ingrediente scumpe. Poți găsi rețete pe internet

In aprilie va veni valul sarbatorlor pascale asociate cu „iepurașul”. De ce să nu-l asociezi şi tu cu iepuraşul din fanteziile bărbaţilor? Nimic nu e mai plăcut pentru iubiții noștri decât să-i aşteptăm cu cine romantice şi outfit seducător! De ce nu??? O facem pentru noi în primul rând! E un mod de a te valoriza pe tine însăţi, de a te simţi iubită şi apreciată. Dacă doar atât de puţin e necesar ca să reaprinzi flacăra şi pasiunea… de a stoarce un compliment „esti minunata”!!!! De ce să nu o faci?

Fă-ţi o analiză a priorităţilor şi a momentului în care te afli. Realizarea unor scopuri cum ar fi curățenia casei sau masa de Paște nu necesită un timp îndelungat însă realizarea altor obiective, cum ar fi economisirea banilor pentru a cumpăra o casă nouă sau o mobilă mai actuală poate dura luni sau chiar ani. Focusează-te pe obiectivele pe termen scurt, trăiește în prezent și bucură-te de ce ai realizat până acum.

Iunie este luna destinată copiilor. De data aceasta timpul trebuie petrecut cu copiii, dacă îi ai, iar dacă nu, poți fi chiar tu copilul răsfățat. Fii spontană. Fă ceva neașteptat și o surpriză copilului tău drag. E începutul verii și e cald, dar mai mult decât atât, e luna vacanțelor. Ai șansa să pleci într-o tabără de vară alături de copilul tău. Însă taberele nu sunt singurele evenimente din această lună.

August este luna în care este sărbătorită Adormirea Sfintei Marii. In Italia de exemplu luna August este considerată lună de vacanță “Ferragosto” iar plajele sunt pline cu localnici și turiști deopotrivă. Dacă nu-ți permiți o vacanță în străinatate ai putea să-ți planifici o plecare la una dintre frumoasele mănăstiri ale țării sau să te bucuri in inima Maramureșului, să faci un curs de olărit cu țăranii din sat.

În luna septembrie e deja toamnă, dar nu îţi pune pantalonii şi dresurile pe dedesubt. Lasă-ţi piciorul gol dacă încă e cald şi lasă bronzul verii să se vadă pe picioarele tale fine. Nu te grăbi să te îmbraci de iarnă. Simte-te bine, căci e timpul dedicat ţie.

Grație sărbatorilor “din import”, ne-am pricopsit și cu Halloween-ul. Numai bine! Dacă încă nu ți-ai rezervat o lună pentru tine, profită de această ocazie! Organizează o petrecere mascată la tine în curte, invită-ți prietenele petrecărețe din facultate, prepară sangria în carafe colorate și simte-te prințesă in rochia de poveste inchiriată.

Ținând cont de aceste evenimente specifice fiecărei luni din an, îți poți întocmi  un îndrumar pentru sufletul tău pe care să îl respecți cu strictețe. Alege-ți după preferință o lună pe care să ți-o dedici numai ție. După ce îţi vei dedica un timp care să fie doar al tău, vei realiza că ai luat o gură de aer proaspăt care îţi lipsea la un moment dat şi care ți-a generat armonizarea stării interioare.