Bunastare in straturi colorate

Publicat Din categoria Retete

 

Timp de preparare 45 minute

Ustensile:  inel cu diametru de 12 cm, blender, tigaie antiaderenta.

Ingrediente: cartofi mov 300grame, ceapa hasma 100g, radicchio 50 grame, sparanghel alb 100g, vin rosu 50 ml, varza chinezeasca 100 g, piper Sichuan 4 g, sare dupa gust, curry dulce (praf) 2 g, ulei de masline extra virgin, o lingurita de miere de albine.

Ingrediente pentru sosuri:

100 grame mazare congelata, 100 grame baby carrot, 1ceapa medie, 50 grame radacina de telina, o lingurita de coaja de portocala rasa, ulei aromatizat de lamaie, o lingura de tahini, o legatura de menta verde, o legatura de busuioc verde

Mod de preparare:

Sparanghelul se curata cu un peeler, se blancheaza ( opareste) pentru 2 minute apoi se raceste in apa cu gheata. Sparanghelul se taie in bucati egale si se trage la tigaie cateva minute in ulei de masline. Frunzele de radicchio se vor sota in tigaie apoi  se va adauga vinul si o lingurita de miere. Varza chinezeasca se toaca fin si se soteaza la foc incins pentru maxim 2 minute apoi se condimenteaza cu praf de curry dulce. Cartofii mov se vor fierbe in coaja, se vor curata si taia cubulete apoi intr-o tigaie antiaderenta se vor trage la tigaie impreuna cu ceapa (de preferat hasma).

Pentru decorul farfuriei  se vor suprapune toate preparatele de mai sus in straturi cu ajutorul unui inel cu impingator apoi se traseaza linii de culori diferite din urmatoarele sosuri:

Sos de de baby carrot: se pun la fiert morcovii taiati rondele impreuna cu o hasma si rondele de telina. Dupa ce s-au patruns se strecoara si  se clatesc cu apa rece apoi se vor mixa cu ajutorul unui blender vertical de inox. Se adauga coaja de portocala rasa, uleiul aromatizat de lamaie, zeama de portocala si sare dupa gust.

Sos de mazare: se pune apa la fiert cu o hasma si 2 rondele de telina iar cand da in clocot se pune mazarea congelata. Continutul se mai fierbe 5 minute apoi se strecoara si se clateste cu apa rece. Se mixeaza mazarea cu o lingura de tahini, menta verde si busuioc.

Pofta buna!

 

 


Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin  site-ul www.molcutz.ro .Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.molcutz.ro” si link catre www.molcutz.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.