Ingrediente pentru 4 persoane:
4-5 dovlecei Zuchini de marime medie
3 rosii mature
1 ceapa rosie
30 de grame de capperi
6 masline stafidite conservate in ulei
100 de grame de malai
cateva fire de busuioc verde
1 lingurita de sos de soia cu un continut redus de sare
6 linguri de ulei de rapita ( rezistent la temperaturi inalte)
un praf de sare de Himalaya
4 flori de dovleac proaspete
150 de grame de ricotta de capra sau urda romaneasca
4 rosii deshidratate
1 ardei iute mic
Preparare:
Taiati dovleceii in felii de 2-3 mm sau cu ajutorul unei razatoare tip mandolina care feliaza perfect spaghete de dovlecel. Tamponati cu ajutorul unui prosop de bucatarie, presarati malai, sare si piper. Pulverizati cu cateva picaturi de ulei de rapita apoi formati 4 cuiburi in forma circulara din spaghetele de dovlecel si asezati pe o tava de copt tapetata cu hartie de copt. Se da la cuptor aprox 20 min la 240 de grade pana devin aurii si crocante.
Pregatiti un sos cu ajutorul unui chopper sau blender din caperri,masline,sos de soia, rosii proaspete, busuioc, rosiile deshidratate si mixul de condimente mediteranian preferat. Faceti o pasta din aceste ingrediente si adaugati intr-o tigaie antiaderenta unde a fost sotata ceapa rosie.
Florile de dovleac se deschid foarte usor si se introduce cu grija ricotta sau alta crema de branza. Se aseaza pe foaie de copt si se introduc la cuptor la 200 de grade pentru 10 minute. Pentru ornarea farfuriei, urmariti modelul din fotografie.
Pofta buna!