Reteta pentru 2-3 borcane de aproximativ 80/100 gr 250 de petale de trandafir rosu 150 de grame de indulcitor tagatesse 250 ml de apă zeama de lămâie 2 lingurite agar agar Curățați petalele trandafirilor, spălați-le bine și uscați-le ușor pe prosoape de hârtie. Transferati-le într-o castron și presarati jumătate din indulcitor și lăsați amestecul în frigider timp de o zi (acoperit cu un capac) Se adauga apa într-o cratita mică,lămâia stoarsa și indulcitorul rămas și se topește la o temperatură medie, apoi se adăuga petalele care au stat la frigider. Preparati la foc mic timp de 20 de minute, amestecând continuu Adăugați gelifiantul agar agar și mai fierbeti aprox 5 minute. Urmați instructiunile de pe ambalaj deoarece produsul poate diferi de la lot la lot. Se toarna în borcane sterilizate . Pentru a se vida este indicat sa întoarceți borcanele cu fundul în sus după ce ați închis ermetic