Mancare de hrisca si rondele de telina aromatizate

Publicat Din categoria Retete

Ingrediente

150 de grame de hrisca prefiarta

1 lingura de fulgi de usturoi deshidratat

3 linguri de fulgi de migdale,

2 linguri de pasta de rodii sau crema de  aceto balsamico de capsuni,

2 linguri ulei de masline extravirgin,

o telina de marime medie,

o capatana de usturoi,

6 buc arpagic rosu,250 ml de lapte de cocos,

2 flori de hibiscus uscate,

2 boabe de cardamon,

2 cuisoare,

un baton de scortisoara,

sare,3 boabe de piper

Preparare:

Mai intai se fierbe hrisca conform instructiunilor de pe ambalaj.Separat intr-o tigaie antiaderenta se soteaza fulgii de migdale si fulgii de usturoi aoi se adauga boabele de hrisca stoarse de apa.Se adauga sare, piper si un praf de nucsoara.Harpagicul se spala bine cu tot cu coaja apoi se opareste.Se lasa la racit,se  tamponeaza cu un prosop apoi se caramelizeaza in tigaie cu pasta de rodii sau crema de aceto balsamico de capsuni.Telina se fierbe cu tot cu coaja iar dupa ce s-a racit se curata si se taie in forme egale cu ajutorul unui decupator sau pahar. Se va pregati o infuzie preparata din:250 ml lapte de cocos, 2 flori de hibiscus uscate, 2 boabe de cardamon, 2 cuisoare, un baton de scortisoara, sare, 3 boabe de piper.Feliile de telina se vor da intr-un clocot apoi se acopera cu un capac si se lasa la infuzat 15 minute.Pentru ornarea farfuriei am folosit fasii de morcov marinat, macese marinate, felii de ridichi, si  crema din smantana de ovaz si fulgi de migdale