Ingrediente:
2 linguri de ulei
2 frunze de dafin
3 boabe de cardamon
8 boabe de piper negru
1 lingura de seminte de chimion
1 ardei iute
1 ceapa tocata300 g (1 ¼ cana de orez basmati gatit)
8 rosii decojite si tocate
3 bucati ardei gras (rosu, galben,verde)
sare
5 foi de placinta subtiri
2 linguri de unt topit
2 fire de chivas pentru decor
Timp de gatit 15-20 de minute
Timp de preparare 30-40 minute
Uleiul se se pune intr-o tigaie antiaderenta la incins si se prajesc condimentele timp de 30 de secunde pentru a se intensifica gustul dupa care se adauga ceapa pana devine translucida.Se adauga ardeiul taiat cubulete,orezul fiert si rosiile.
Cuptorul se preincalzeste la 200 grade.Intre timp se decupeaza aluatul de placinte, se unge cu untul topit apoi se umple cu cate o lingura din compozitia preparata in tigaie.Pentru legarea pungutelor se poate folosi chivas sau ata alimentara care va fi eliminata dupa preparare.
Se aseaza pe o foaie de copt si se coace timp de 15-20 de minute pana se rumeneste.
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin site-ul www.molcutz.ro .Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.molcutz.ro” si link catre www.molcutz.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.