Ingrediente:
200gr faina grifica sau faina de grau dur ( faina pt paste- producator „7 spice” sau Panicom)
3 oua
1 lingura de ulei de masline extravirgin
2 linguri pudra de roscove
2 cepe hasma
10 cl vin alb
50 ml smantana vegetala (producator Hulala Gran Cucina cooking sauce)
1gr sofran
o legatura de menta proaspata
25 gr de ricotta
50 gr de telemea de oaie grasa
un praf de sare
o lingurita de turmeric
50 gr parmezan ras
o legatura de menta proaspata
MOD DE PREPARARE:
Se framanta o coca din faina, apa, ou, sare si pudra de roscove.Trebuie sa iasa un aluat mai tare care sa fie usor de modelat si intins cu sucitorul. Dupa ce s-a framantat aluatul se inveleste intr-o folie de plastic si se lasa la odihnit 15 min. Intre timp se face un amestec de branzeturi din telemea de oaie, ricotta, parmezan, ou, sofran, turmeric si menta proaspata.
Se intinde coca apoi se decupeaza cu ajutorul unui decupator pentru paste sau cu un pahar apoi se umple cu amestecul de branzeturi. Intr-o cratita se pune apa la fiert cu un praf de sare. Cand da in clocot, se introduc ravioli cu grija si se asteapta pana se ridica la suprafata apoi se lasa la fiert cca 10 minute. Separat, se prepara un sos din: o hasma calita si deglasata cu vin alb la care se adauga smantana vegetala si parmezanul ras. Dupa ce s-a format un sos se inchide focul si se mixeaza cu un blender vertical pana la omogenizarea sosului.
Pofta buna!