Supa crema de cartofi dulci si lapte de cocos

Publicat Din categoria Retete

Reteta de post-4 portii

Timp preparare 30 minute

Ingrediente:

2 linguri de ulei de masline extravirgin

1 cepa tocata fin

2 catei de usturoi

1 lingura de ghimbir proaspat ras

1 buc lime

1 ardei iute rosu

750 grame cartofi dulci ( curatati si taiati in cuburi mari)

600 ml stock de legume facut in casa ( supa de legume clara sau un cub vegetal dizolvat in apa plata calduta)

400 ml lapte de cocos

150 de grame baby spanac proaspat

sare si piper

Preparare

Intr-o cratita mai inalta se caleste ceapa, usturoiul,ghimbirul, coaja de lime rasa,si ardeiul iute. Lasati timp de 5 minute insa atentie sa nu se prajeasca. Ma adaugati o lingura de stock ca sa se evite prajirea.Se aduga cartofii dulci si se mai soteaza pentru inca 5 minute. Se adauga  laptele de cocos, zeama de la lime, stockul de legume, sare  si piper dupa gust si se acopera cu un capac. Se gateste la foc mic inca 15 minute pana cartofii sunt moi. Se transfera jumatate din continut intr-un blender, se omogenizeaza apoi se amesteca  cu restul de compozitie pentru un plus de textura. Spanacul se adauga in momentul in care s-a mai racit supa ca sa ramana culoarea verde si sa se pastreze proprietatile nutritive

Aceasta supa se mai poate prepara cu dovleac copt in aceeasi cantitate doar ca se adauga coriandru in loc de spanac

 

Pofta buna