Indrumar de consum al fructelor

Publicat Din categoria Silueta

Aud tot mai des oameni care se mandresc cu obisnuitele alimentare cu care au crescut. Daca-i ceri aleator unei persoane de pe strada sa aleaga o categorie de alimente pe care o considera cea mai santoasa, va fi tentata sa numeasca fructele. Mai mult decat atat, in sistemul scolar, copiii sunt incurajati  sa consume fructe dupa masa. Este adevarat ca fructele constituie o sursa importanta de vitamine, minerale, carbohidrati, aminoacizi, acizi grasi si contin cca 80-90 % apa organica. Cu toate acestea, fructele  trebuie consumate dupa anumite reguli.

In primul rand trebuie stiut faptul ca fructele nu se digera în stomac deoarece sunt predigerate. Intrucat acestea raman foarte putin timp in stomac (cca. 20-30 de minute) fructele nu trebuie sa intalneasca in tranzit alte alimente. Cu alte cuvinte trebuie consumate pe stomacul gol.

Daca fructul a intalnit in tranzit o proteina sau un carbohidrat, intregul bol alimentar va incepe sa se altereze la contactul cu sucurile digestive generand putrefactie si aciditate gastrica. Veti fi tentati sa spuneti ca majoritatea fructelelor prin natura lor sunt acide. Este adevarat. Insa, daca sunt consumate cu pauze adecvate, fructele odata ajunse in stomac devin alcaline neutralizand acizii ce se formeaza in corp. Exista cazuri clinice de pacienti care au consumat incorect fructele de-a lungul vietii, au ignorat toxicitatea acumulata in ani de zile reflectata prin: balonare, greutate excesiva, oboseala, imbatranire prematura si au dezvoltat ciroza alcoolica fara ca acestia sa fi consumat alcool. De asemenea, este foarte important de stiut ca fructele trebuie bine mestecate iar sucurile proaspete trebuie consumate imediat pentru a se evita oxidarea. Este recomandat de asemenea consumul fructelor  numai in stare proaspata deoarece prin prepararea termica substantele nutritive sunt diminuate.

Incercati sa consumati cat mai multe fructe provenite din Romania.

 


Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin  site-ul www.molcutz.ro .Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: „Sursa: www.molcutz.ro” si link catre www.molcutz.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.